Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei Comitetului Executiv National al PSD, ca Guvernul are sustinerea UNPR la motiunea de cenzura pe care PNL intentioneaza sa o depuna.

Intrebat, inaintea sedintei Comitetului Executiv National al PSD daca UNPR sustine Guvernul la motiunea de cenzura, Ponta a spus: ”Bineinteles, am vorbit deja (...) V-a spus domnul Oprea de fiecare data. Intrebati-l acum si va zice”.

La inceputul sedintei, presedintele interimar al PSD declara ca PSD vrea sa ramana la guvernare. "Nimeni din partid nu vrea sa iesim de la guvernare, deci vom face calcule pentru ramanarea la guvernare", afirma Dragnea.

Dragnea a adaugat ca in Comitetul Executiv National se va pune inclusiv problema sprijinului politic pentru Guvern. "Va fi unul din subiectele de discutat astazi. (...) Sigur ca vom vota daca vrem sa ramanem la guvernare sau nu", a spus acesta.

Intrebat daca se teme de tradari la motiunea de cenzura pe care PNL a anuntat ca o depune luni, Dragnea a spus ca este dreptul democratic al opozitiei sa faca un astfel de demers, scrie MEDIAFAX. "Este un drept democratic al opozitiei. Nu cred ca se asteapta ca PSD sa isi dea jos propriul guvern", a comentat Dragnea.

Tot luni, cand PSD discuta situatia premierului, dupa trimiterea acestuia in judecata, iar PNL ar urma sa depuna o motiune de cenzura, la Inalta Curte de Casatie si Justitie incepe procesul in care Victor Ponta este acuzat de 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.