Bogdan Aurescu a pledat, la reuniunea ministrilor de externe din statele UE, de la Luxemburg,pentru adoptarea unor solutii urgente, la nivel european, in problema refugiatilor, migratia fiind "unul dintre cele mai sensibile dosare", prin implicatiile umanitare si provocarile la adresa politicilor UE.

Discutia privind fenomenul migratiei, din cadrul reuniunii informale a ministrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care s-a desfasurat la Luxemburg vineri si sambata, a prilejuit "un schimb amplu de opinii cu privire la modul in care UE este chemata sa raspunda acestei provocari majore", informeaza MAE, printr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, sefii diplomatiilor europene au dezbatut necesitatea convenirii unor masuri integrate de gestionare a crizei refugiatilor si a unei politici europene de azil.

"Avem nevoie de solutii urgente si adecvate care sa trateze problema la sursa, in tarile de origine, dar si in cele de tranzit. E nevoie de adresarea problemelor care stau la originea fenomenului. Avem nevoie de solutii comune, la nivel european, cele unilaterale nefiind eficiente. Migratia este unul dintre cele mai sensibile dosare de pe agenda europeana actuala, prin implicatiile pe plan umanitar, dar si prin provocarile la adresa politicilor Uniunii Europene si a modului de gestionare a spatiului european" a spus, in cadrul reuniunii, ministrul roman de Externe, Bogdan Aurescu.

Aurescu a mai afirmat ca alaturi de "situatia grava de securitate" din vecinatatea estica, problema migratiei reprezinta o "provocare" care va da masura solidaritatii europene si a angajamentului in apararea principiilor si valorilor UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.