Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in debutul sedintei Comitetului Executiv National al PSD, ca atat timp cat va face politica o sa fie doar in PSD si ca atat timp cat va fi membru al PSD o sa sprijine conducerea partidului.

"Vreau sa va asigur ca atata timp cat o sa fac politica o sa fac doar in PSD si ca atata timp cat voi fi membru al PSD o sa sprijin conducerea acestui partid. Ma intreba lumea daca sprijin pe Rovana, pe Liviu, daca plec ... pai ei m-au sprijinit pe mine cat am fost presedinte al PSD si acelasi lucru il voi face si eu fata de toti cei prezenti aici in sala si cei care veti lua deciziile in continuare, politic", a afirmat Ponta.

Premierul a mai spus ca ii roaga pe membrii CExN sa-l sprijine in continuare, mentionand ca de acum "99% din eforturile" sale vor fi spre guvernare.

"Insa, in final, dumneavoastra, politic, la anul veti avea bataliile adevarate la locale si la parlamentare si veau sa va foloseasca si sa ne foloseasca rezultatele guvernarii si sa zicem, inca o data, ca PSD a luat tara din prapastie si o duce intr-un loc bun. (...). Sunt absolut convins ca impreuna am facut lucruri extraordinare si tot impreuna o sa facem si alte lucruri importante. Vreau sa ducem la bun sfarsit o guvernare de care dumneavoastra, ca si conducerea partidului, nu aveti de ce sa va rusinati, dimpotriva", a mai spus Ponta.

"Vreau sa ca multumesc tuturor, sa va spun ca cea mai mare oinoare pentru mine a fost sa fiu presedinte al PSD si sa va zic ca mai avem inca foarte multe lucruri de facut impreuna", a spus Ponta, aplaudat de cei prezenti.

"Din experienta domnului presedinte Iliescu am invatat ca cel mai tare esti iubit in ziua in care esti ales si in ziua in care pleci din functie. Intre timp, in perioada dintre cele doua momente nu e la fel de simplu", a mai spus el, razand. Ponta a precizat ca, impreuna cu secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, se va ocupa de partea procedurala a sedintei, pana la alegerea noii conduceri.

Rovana Plumb: Am convingerea ca in urma Comitetului Executiv PSD va castiga

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, ca are convingerea ca, in urma Comitetului Executiv National, a carui sedinta urmeaza sa inceapa la Palatul Parlamentului, PSD va castiga.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Am convingerea ca, in urma Comitetului Executiv, Partidul Social Democrat va castiga", a declarat Plumb, inainte de a intra in sala de sedinta.

Sedinta CExN al PSD, la care urmeaza sa se stabileasca seful interimar al partidului, urmeaza sa inceapa, la ora 15.00, la Palatul Parlamentului. Mai multi lideri PSD, intre care Victor Ponta, Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea, Marian Oprisan, Liviu Pop, Mihai Sturzu, Constantin Nita, s-au aflat la biroul presedintelui Camerei Deputatilor, inainte de inceperea sedintei Comitetului Executiv National.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.