Plenul Senatul in care urmeaza sa se voteze cererile de incuviintare a retinerii si arestarii preventive pentru senatorii PSD Dan Sova si Darius Valcov, a inceput, miercuri, cu o intarziere de 20 de minute, sedinta fiind condusa de Calin Popescu Tariceanu.
Dupa apelul nominal, numarul senatorilor prezenti la sedinta este de 133 de senatori, din totalul de 168. Cvorumul de lucru este de 85 de senatori. Sedinta este condusa de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Directia Nationala Anticoruptie a solicitat, in 19 martie, aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la suta din sumele incasate, scrie MEDIAFAX.

Comisia juridica a Senatului nu a putut da, marti, un vot in favoarea sau impotriva cererii DNA de retinere si arestare preventiva a lui Darius Valcov, inregistrandu-se egalitate, respectiv cinci voturi "pentru" si cinci "impotriva", precum si o abtinere.

Darius Valcov a spus, dupa participarea la sedinta, ca a dat o declaratie in fata comisiei si ca isi va sustine nevinovatia in plen.

Plenul Senatului va dezbate, miercuri, si cererea formulata de DNA in cazul lui Dan Sova.

Procurorul sef al DNA a trimis in 13 martie procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Comisia juridica a avizat miercurea trecuta, cu sase voturi "pentru" si cinci "impotriva", solicitarea privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova.

Dan Sova a declarat, dupa audierea in Comisia juridica, unde si-a aparat cauza in fata colegilor juristi, ca nu doreste sa faca declaratii si ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca "a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.