Presedintele comisiei juridice din Senat, Catalin Boboc a declarat, marti, ca, in urma inregistrarii votului de egalitate, raportul comisiei in cazul cererii DNA de retinere si arestare preventiva, in cazul lui Darius Valcov, este negativ, plenul urmand a decide in acest caz.

Catalin Boboc a precizat, la finalul sedintei comisiei juridice, ca votul colegilor juristi, in privinta solicitarii Parchetului in vederea retinerii si arestarii preventive a lui Darius Valcov a fost de cinci voturi "pentru" si cinci voturi "impotriva", inregistrandu-se si o abtinere.

Senatorii juristi au votat, astfel, la cererea presedintelui comisiei pentru un aviz favorabil in cazul cererii DNA care il vizeaza pe Darius Valcov.

"Nu putem transmite plenului un raport favorabil asupra acestei solicitari. E votul exprimat de colegii mei, probabil fiecare va dori sau nu sa il explice. Din pacate, nu reusim sa avem o practica unitara pe acest subiect si poate tratam lucrurile prea subiectiv", a afirmat Catalin Boboc.

El a mai spus ca plenul Senatului este cel care va decide, la final, avizul comisiei juridice fiind unul de recomandare.

Intrebat daca este vorba despre un aviz negativ, Boboc a confirmat acest lucru, precizand ca solicitarea sa, pentru aviz favorabil, nu a intrunit numarul necesar de voturi, respectiv sase. "Nu este intrunit numarul de voturi pentru un aviz pozitiv", a mai aratat presedintele comisiei juridice din Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.