Presedintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe Michael Fallon, ministrul britanic al Apararii, in urma intalnirii subliniindu-se intarirea parteneriatului strategic si faptul ca exercitiile militare romano-britanice in cadrul NATO vor deveni o practica regulata.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, in cadrul discutiilor dintre presedintele Romaniei, Klaus Iohannis si ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, a fost subliniata intarirea parteneriatului strategic intre Romania si Mare Britanie in contextul situatiei tensionate de la granita de est a NATO si a UE.

"Exercitiile militare romano-britanice in cadrul NATO vor deveni o practica regulata", mai precizeaza Administratia Prezidentiala, potrivit MEDIAFAX.

Un alt subiect pe agenda intalnirii a fost situatia Republicii Moldova si Ucrainei, ministrul britanic al Apararii mentionand ca tara sa doreste o extindere a relatiilor comerciale cu Republica Moldova.

"Presedintele Romaniei a atras la randul sau atentia asupra dificultatilor economice majore prin care trece Ucraina si asupra catastrofei umanitare din aceasta tara
", se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Ministrul britanic al Apararii, Michael Fallon, efectueaza, luni, o vizita la Bucuresti, in cadrul careia s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, cu premierul Victor Ponta si cu omologul roman, Mircea Dusa, informeaza Ambasada Marii Britanii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.