Masurile propuse de premierul Ponta in noul Cod Fiscal sunt "riscante, nechibzuite" si "nu au alt scop decat de a "parjoli terenul in fata adversarului politic", a declarat vineri prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, premier desemnat al opozitiei.

El a spus la o dezbatere a PNL cu reprezentanti ai mediului de afaceri ca "taxele sunt un lucru util ca si chibriturile, depinde cum le folosesti".

"Eu cred ca domnul Ponta se joaca in continuare cu aceasta cutie de chibrituri si cineva trebuie sa-l opreasca. Ii reprosam domnului Ponta lipsa de pregatire a unor astfel de masuri", a adaugat Predoiu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca nu se poate trece la o relaxare fiscala "atat de brusca si abrupta" fara a fi pregatit aparatul de colectare a veniturilor si fara combaterea evaziunii fiscale.

"Este de neacceptat sa joci cu economia un fel de ruleta ruseasca, asa cum ni se propune prin acest Cod Fiscal. Fiscalitatea pare in optica Guvernului Ponta un fel de raliu in care virajele se iau pe doua roti cu riscul de a ajunge in sant", a mai spus Predoiu.

El a aratat ca masurile propuse "sunt o manevra riscanta si nechibzuita".

"Propunerile pe care domnul Ponta si domnul Valcov le-a prezentat nu au alt scop decat a prajoli terenul in fata adversarului politic. Nu poti sa treci la o relaxare atat de brusca fara sa fi intrat in prealabil cu buldozerul in evaziunea fiscala. Sigur, e greu sa intri cu buldozerul in evaziunea fiscala atunci cand risti sa dai acolo peste anturajul politic", a mai spus prim-vicepresedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.