Presedintele Klaus Iohannis a subliniat, luni, in cadrul intalnirii cu presedintii celor doua Camere, Valeriu Zgonea si Calin Popescu Tariceanu, nevoia recredibilizarii Parlamentului in viata politica si in constiinta cetatenilor, el anuntand ca va avea intalniri periodice cu sefii legislativului.

Administratia Prezidentiala a remis un comunicat de presa, dupa intalnirea presedintelui Klaus Iohannis cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, luni dimineata, care a durat aproximativ doua ore.

"In cadrul consultarilor legate de agenda primei sesiuni parlamentare din acest an, presedintele Romaniei a subliniat nevoia de recredibilizare a Parlamentului in viata politica si in constiinta cetatenilor", a transmis Administratia Prezidentiala, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, printre temele abordate s-au aflat conditiile de exercitare a votului in strainatate, eventualitatea schimbarii legii partidelor politice, finantarea transparenta a partidelor politice si a campaniilor electorale, modificarea legislatiei electorale. "Aceste teme vor fi detaliate pe parcursul noii sesiuni parlamentare si in cadrul intalnirilor periodice dintre Presedinte si sefii celor doua Camere ale Parlamentului", se mai arata in comunicat.

De altfel, presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, o scrisoare deschisa presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, in care le propune sa sustina un mesaj, in sedinta reunita a plenului celor doua Camere, pe 9 februarie, la ora 16.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.