Premierul Victor Ponta a declarat ca a transmis agentiilor de presa straine acreditate la Bucuresti ca Romania are o situatie politica si economica stabila, intr-o regiune supusa unor diverse instabilitati, si ca este pregatita "pentru a rezista in caz de tulburari".

El a aratat, miercuri, la inceputul sedintei de Guvern, ca vrea sa reafirme si pentru presa romaneasca mesajul transmis agentiilor de presa straine acreditate la Bucuresti.

Premierul a aratat ca este vorba de un mesaj foarte clar de stabilitate in Romania, intr-o regiune care inca este supusa instabilitatilor de toate tipurile, respectiv financiare, politice sau economice, scrie MEDIAFAX.

"Romania este azi mai bine pregatita ca niciodata. Are un presedinte legitim, ales, care isi va prelua mandatul duminica, are un guvern care tocmai a obtinut un vot covarsitor de incredere in Parlament, avem bugetul negociat si aprobat cu institutiile internationale, avem buffere si la Banca Centrala, si la Ministerul de Finante, si avem o economie sanatoasa, inclusiv in ceea ce priveste aprovizionarea cu resursele energetice. Deci, vreau sa transmitem un mesaj foarte clar de stabilitate si de faptul ca suntem pregatiti pentru a rezista in caz de tulburari", a spus Ponta.

El a adaugat ca acest lucru nu este doar meritul Guvernului, ci al tuturor institutiilor si al cetatenilor romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.