Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a transmis, marti, de Ziua Internationala Anticoruptie, ca pentru continuarea politicilor anticoruptie guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD trebuie inlocuit, iar mutarile Presedintelui Iohannis din urmatoarele trei luni vor fi ”cruciale” pentru democratie.

"In urma cu 11 ani, ONU proclama 9 decembrie Ziua Internationala Anticoruptie (adoptata si de Romania un an mai tarziu), semnal clar privind existenta unui fenomen international al coruptiei si al deciziei de a-l combate prin politici, legi si institutii anticoruptie. Continuarea politicilor, legilor si institutiilor anticoruptie in Romania vor fi posibile pe termen lung daca inlocuim guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD cu un guvern pe linia noii politicii stabilite prin votul din 16 noiembrie. De aceea, mutarile Presedintelui Iohannis din urmatoarele trei luni vor fi cruciale pentru mersul justitiei, anticoruptiei si democratiei in Romania", precizeaza Predoiu in mesaj, potrivit MEDIAFAX.

El arata ca, in Romania, "ca si in alte tari, avem coruptie, dar de cativa ani avem si politici, si legi si institutii anticoruptie".

"Succesele DNA au scos la lumina principala problema a politicului din Romania, coruptia, si au scos din joc centre de putere corupta - la nivel local sau national. Cu toate acestea, fenomenul persista, pentru ca are, ca orice buruiana, radacini vechi si intinse, dar si pentru ca este alimentat in continuare. DNA va fi in continuare performant in combaterea efectelor coruptiei, insa cauzele se rezolva in alta parte. Schimbarea modului de functionare a partidelor (de la constituire, pana la promovare si finantare, cresterea concurentei prin aparitia de noi partide si reformarea celor existente), privatizarea prin bursa in loc de negociere directa, integrarea informatiilor in procesul de fiscalizare si impozitare sunt doar cateva masuri care pot fi luate in zona cauzelor. Ele nu se vor lua insa de un guvern demonstrat corupt si neocomunist Ponta-PSD", a afirmat acesta.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Prim-vicepresedintele PNL concluzioneaza ca "primul pas spre continuarea anticoruptiei in Romania este un guvern izvorat din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.