Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a declarat ca punctele cuprinse in scrisoarea pe care i-a adresat-o Monica Macovei in schimbul sustinerii sale pentru turul doi se regasesc in programul sau prezidential si ca nu are nicio problema sa treaca acest lucru intr-un document scris.

Intrebat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, cum raspunde scrisorii transmise de Monica Macovei, Klaus Iohannis a spus ca punctele din documentul acesteia sunt aceleasi lucruri pe care si le doreste si el "pentru Romania, pentru o societate dreapta", transmite MEDIAFAX.

"Am luat act, cu bucurie, de afirmatiile Monicai Macovei, care spune ca doreste sa ma sprijine in situatia in care imi asum o serie de puncte. Foarte bine, sunt bucuros sa reafirm ca toate aceste lucruri se regasesc in programul meu prezidential si unele au fost reafirmate chiar azi, independenta justitiei, statul de drept, faptul ca nu voi gratia corupti, ca doresc impiedicarea adoptarii legii amnistierii si gratierii. Cred ca am dat un raspuns rezonabil Monicai Macovei si nu am niciun fel de problema, pot sa reconfirm cu mare placere aceste lucruri si intr-un document scris. Deci da, sunt aceleasi lucruri pe care mi le doresc si eu pentru Romania, pentru o societate dreapta", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a participat, joi, la Cluj-Napoca, la o intalnire cu toti co-presedintii ACL din Transilvania si Banat, pentru a analiza rezultatele din primul tur de scrutin si pentru a pune la punct strategia de campanie pentru cel de-al doilea tur.

Monica Macovei, fost candidat la prezidentiale, declara, miercuri, ca ii va transmite candidatului ACL Klaus Iohannis o scrisoare cu "10 cerinte minimale" privind "chestiuni de principii", de la justitie si anticoruptie la economie, asteptand din partea acestuia un raspuns semnat pentru a-l vota.

In scrisoarea adresata lui Klaus Iohannis, Macovei ii cerea acestuia, intre altele, sa nu promulge legea gratierii si amnistiei, sa nu efectueze gratieri individuale "decat pentru oameni aflati in nevoie", sa organizeze, daca va ajunge presedinte, un referendum national in 2015 pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor, ministrilor si a presedintelui, sa garanteze, in privinta politicii externe, pastrarea directiei Romaniei catre vest, continuarea procesului de integrare in UE prin aderarea Romaniei la spatiul Schengen, sa respecte independenta justitiei.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Macovei spunea ca nu este vorba de o negociere si ca nu vrea nimic in loc, aratand ca sunt "cerinte minimale" din partea celor care au votat-o privind "chestiuni de principii".

Monica Macovei mentiona ca asteapta un raspuns sub forma unei scrisori sau intr-o alta varianta, semnat de Klaus Iohannis si in cazul in care acesta va veni ea ii va acorda votul. Referitor la alegatorii sai, ea a mentionat ca acestia vor decide daca vor fi satisfacuti de acest demers al sau si de eventuala promisiune a lui Iohannis si atunci vor merge la vot.

Macovei preciza ca ii trimite doar lui Iohannis aceasta scrisoare, nu si lui Victor Ponta, aratand ca nici ea nici electoratul ei nu au asteptari de la acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.