Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca premierul Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in perioada 1997 si 2001. Seful statului a spus ca unul dintre candidati trebuie sa recunoasca ca este ofiter acoperit, pentru ca altfel, "ii va ranji in fata fostul sef".

"Ii va ranji, cand va fi presedinte. Ca ii ranjeste acum, cand este prim-ministru, inca mai merge", a continuat Basescu la Realitatea TV, scrie MEDIAFAX.

"Victor Ponta trebuie sa recunoasca ca in perioada 1997-2001 a fost ofiter acoperit al SIE", a anuntat presedintele, precizand ca acest lucru arata si "saltul lui".

"A fost, in perioada 1997-2001, ceea ce explica si propulsarea lui de la Parchetul de la Judecatoria de sector direct in Parchetul General. Nu este nicio bomba, este o realitate pe care eu sunt gata sa o demonstrez", a mai anuntat Basescu.

Ponta, despre afirmatiile lui Basescu: Sunt numai MINCIUNI!

Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este "o ilegalitate constitutionala".

Basescu a spus ca la numirea Guvernului a intrebat telefonic daca exista ofiteri acoperiti in Executiv. "La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci cand sunt instalari de guverne, pentru ca ma obliga Constitutia sa-i numesc si n-am ce face. Dar atunci am intrebat telefonic. Mi s-a spus ca nu este niciun ofiter acoperit, am inchis subiectul, imi veneau de la Parlament, oricum trebuia sa-i validez. Si chiar mi-aduc aminte ca am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiter acoperit. Nu mi-a dat prin cap ca ar fi rezervisti acoperiti", a afirmat Basescu, la Realitatea Tv.

"Oricum n-aveam ce sa fac, pentru ca pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru", a mai spus el.

Seful statului a explicat ca "nelinistea" i-a fost starnita in momentul in care senatorul Valer Marian a facut o interpelare privind calitatea de ofiter SIE a lui Victor Ponta. "Nu atat interpelarea, cat lipsa de raspuns si pe urma discutiile din presa", a mai spus Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Dramatica e minciuna. Dramatica e incompatibilitatea. Ponta avea studii juridice si mare lucru daca nu se si pregatea sa devina doctor si el nu respecta art. 131 din Constitutie cu incompatibilitatile procurorilor", a afirmat Traian Basescu, precizand ca in Constitutia veche la art. 131 este stipulata "incompatibilitatea dintre procuror si orice alta activitate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.