Monica Macovei si-a inceput campania electorala pentru alegerile prezidentiale la Timisoara, intr-o hala dezafectata a unei foste fabrici, ea declarand ca in acest oras, in urma cu 25 de ani, a inceput libertatea si vrea "ca de aici sa inceapa schimbarea Romaniei".

Macovei s-a intalnit, sambata, la Timisoara, cu simpatizatii sai intr-o hala dezafectata a fostei fabrici Fructus, aflata in apropierea centrului orasului, ea spunand ca a ales sa isi inceapa campania electorala la Timisoara, deoarece din acest oras a inceput libertatea romanilor, in urma cu 25 de ani.

"Am decis sa incep campania electorala la Timisoara pentru ca in urma cu 25 de ani aici a inceput libertatea. Vreau ca de aici sa inceapa schimbarea Romaniei. Schimbarea Romaniei se numeste de fapt transformarea Romaniei in toate acele porunci pe care le-am pus pentru tara. Schimbarea deja nu mai inseamna nimic, sunt cuvinte goale. Ponta e de doi ani la putere si acum promite schimbarea. Basescu e presedinte de zece ani si inca vorbeste de schimbare. Tariceanu si Udrea vorbesc de schimbare desi au fost si ei la putere. Iohannis vorbeste de asemenea de schimbare", a spus Macovei, potrivit MEDIAFAX.

Intrebata daca a mintit vreodata in politica, Macovei a evitat sa dea un raspuns, afirmand ca programul sau politic este unul original.

"Tot ce e in programul meu e original si acestea sunt idei firesti si normale pentru societate. Multa lume a spus ca ele par exceptionale, ele sunt normalitatea. Numai ca in Romania nu avem normalitate de 25 de ani. Desigur ca nu candidez pentru functia de prim-ministru, nu se candideaza pentru aceasta functie, dar un presedinte trebuie sa aiba viziune pentru tara, trebuie sa stie ce vrea pentru fiecare domeniu", a spus Macovei.

Organizatorii evenimentului au spus ca au ales o hala dezafectata a unei fabrici in semn de protest fata de privatizarile din Romania.

"Trebuie sa verificam ce s-a facut pana acum (in privinta privatizarilor - n.r.). In al doilea rand, privatizarile trebuie sa se faca cu licitatie, transparent. Cu paguba Siveco se pot lua manuale pentru copii pentru urmatorii 40 de ani. Toate aceste furturi din bani publici cu care ne-a obisnuit clasa politica de 25 de ani, ne costa. Daca am recupera jumatate din evaziunea fiscala, am face 800 de kilometri de autostrada pe an, calculand la 1 milion de euro kilometrul", a mai spus Macovei.

Citeste si:
Elena Udrea, mesaj din pușcărie înainte de campania electorală
Elena Udrea, mesaj din...

Monica Macovei a mers si in orasul Buzias din judetul Timis, unde a vizitat un orfelinat.

Candidatul PMP la Presedintie, Elena Udrea, si-a lansat, joi, programul politic "Romania frumoasa" intr-o hala paraginita din fosta uzina Republica, Udrea fiind imbracata intr-o salopeta albastra si avand pe cap o casca de protectie de culoare galbena. Elena Udrea a spus ca a ales acest loc pentru a sugera cum ar arata Romania peste zece ani daca l-ar avea presedinte pe Victor Ponta. "Asa a aratat toata economia romaneasca, care stim ca se afla in recesiune", a adaugat Udrea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.