Curtea Constitutionala a motivat decizia din 21 mai prin care a constatat ca este constitutionala Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, urmand sa fie trimisa presedintelui pentru promulgare si publicata in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a decis, in 21 mai, ca Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala, respingand sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputatilor in 15 aprilie.

In sesizarea PNL, care a vizat 15 articole, se arata ca legea incalca liberul acces la justitie si proprietatea, introduce o discriminare si poate afecta industria, transmite MEDIAFAX.

In final, decizia prin care s-a constatat constitutionalitatea a vizat atat cele 15 articole, cat si legea in ansamblul sau.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, marti, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sa ii trimita presedintelui Basescu decizia privind Legea insolventei, declarata constitutionala, pentru ca actul sa poata fi promulgat. Ponta arata ca netransmiterea catre presedintele Traian Basescu a deciziei privind Legea insolventei, procedura care sa permita promulgarea actului, genereaza neincasarea unor venituri.

Augustin Zegrean a raspuns atunci ca CC poate redacta motivarea deciziei pana la 20 iunie, respectiv in cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.