Fostul premier Emil Boc sustine ca presedintele Traian Basescu "nu a intervenit si nu intervine pentru nimeni in justitie" si spune, in contextul scandalului in care este implicat Mircea Basescu si in care apare, implicit, si numele sefului statului, ca "rudele le ai, nu le alegi".

Emil Boc a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca un politician nu poate fi considerat raspunzator pentru potentialele fapte ale rudelor, deoarece "rudele le ai, nu le alegi".

"Presedintele Romaniei nu a intervenit si nu intervine pentru nimeni in justitie, pentru ca are un respect fata de justitie si statul de drept pe care l-a probat de atatea ori. Un politician nu poate fi considerat raspunzator pentru potentialele fapte ale rudelor, rudele le ai, nu le alegi. Faptul ca in acel caz s-a dat o sentinta cu o condamnare foarte aspra e inca o dovada in plus ca nu a avut loc nicio interventie in actul de justitie si ca, in Romania, justitia isi urmeaza dictonul constitutional «nimeni nu este mai presus de lege». Cred ca toata aceasta discutie mai mult are tenta unui atac politic decat de a incerca rezolvarea unei situatii juridice", a spus Boc, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, pe spetele legate de justitie, singura autoritate capabila si competenta sa se pronunte "este justitia", iar politicienii ar trebui sa se ocupe de problemele legate de nivelul de trai al romanilor, investitii si locuri de munca.

Fratele presedintelui Traian Basescu a fost RETINUT! Reactia Presedintiei

Antena 3 a facut publice, miercuri seara, inregistrari audio-video din care ar rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, a primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare si ca seful statului ar fi stiut despre acest demers.

Mircea Basescu a sustinut ca presedintele Traian Basescu nu are "niciun fel de legatura" cu relatia sa cu membrii familiei Anghel si ca imaginile video difuzate sunt scoase din context, iar inregistrarile ar sprijini starea de fapte prezentata de el in plangerea penala pentru santaj.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Joi dimineata, premierul Victor Ponta a declarat ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa demisioneze pentru a apara ideea independentei justitiei in cazul fratelui sau, Mircea Basescu, si al familiei Bercea Mondial, adaugand ca poate fi luata in calcul si suspendarea lui Basescu daca s-a implicat in acest caz.

Intr-o declaratie de presa sustinuta, joi dupa-amiaza, la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a precizat ca nu a avut niciodata vreo discutie cu fratele sau, Mircea Basescu, privind sprijinirea lui Sandu Anghel in procesele pe care acesta le are, adaugand ca fratele sau nu trebuia sa se implice intr-o zona cu astfel de oameni si intr-un asemenea anturaj.

Traian Basescu a mai spus ca nu se va transforma in avocatul fratelui sau si ca intre nevoia de consolidare a justitiei si reflexul firesc de a-si apara fratele alege consolidarea justitiei.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.