Premierul Victor Ponta a afirmat ca agresiuni precum cea asupra tanarului cetatean roman batut in Franta trebuie pedepsite "cu cea mai mare duritate", premierul spunand ca autoritatile franceze au reconfirmat pozitia lor de condamnare a acestei fapte.

"Categoric, asemenea fapte trebuie pedepsite cu cea mai mare duritate", a afirmat Victor Ponta, marti seara, la Sinaia, la finalul unui dineu oferit de Casa Regala la Castelul Peles, transmite MEDIAFAX.

Prim-ministrul a spus ca, marti seara, a avut o convorbire cu premierul Frantei si ca acesta i-a transmis pozitia oficialilor de la Paris care condamna agresiunea asupra tanarului cetatean roman.

"(Premierul francez - n.r.) mi-a confirmat oficial pozitia presedintelui francez si a sa, de condamnare ferma a unor asemenea gesturi si intentie foarte clara de a stabili vinovatii si de a-i sanctiona", a spus seful Guvernului.

Victor Ponta a adaugat ca "in fata unor asemenea situatii reactia politica la cel mai inalt nivel este foarte clara, de condamnare publica si sanctionare fara niciun fel de ezitare a vinovatilor".

Procurorul responsabil de dosar, Sylvie Moisson, a declarat ca agresarea adolescentului roman de etnie roma la Paris este "un act de barbarie" legat de o "razbunare", incidentul "neputand fi redus la antagonismul intre doua comunitati".

"Este vorba de un act de barbarie, de un linsare, atribuibile unui grup de indivizi. Mobilul este razbunarea privata", a declarat, potrivit AFP, procurorul Sylvie Moisson intr-o conferinta de presa.

Darius, un adolescent roman de etnie roma in varsta de 16 ani, este in coma dupa ce a fost batut de 12 indivizi care il suspectau de furt.

Adolescentul locuia impreuna cu familia si alti romi intr-o casa parasita din cartierul Pierrefitte-sur-Seine, in nordul Parisului. El a fost gasit vineri seara in stare de inconstienta, intr-un carucior de supermarket, abandonat in apropiere de cartierul La Cité des Poètes.

Citeste si:
Atenționare de călătorie MAE: Franța, perturbări ale zborurilor pe...
Atenționare de călătorie MAE:...

Potrivit primelor elemente ale anchetei, adolescentul a fost rapit de un grup de indivizi, numarul acestora nefiind stabilit inca in mod cert.
Incidentul a avut loc dupa un jaf. "Daunele se reduc la cateva bijuterii, pentru ca hotul a fost pus pe fuga de un martor. A fost facuta o descriere care poate corespunde cu semnalmentele adolescentului sechestrat, batut si lasat aproape mort in apropierea locului de unde a fost rapit. Este vorba de represalii bazate pe zvonuri", a precizat procurorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.