Politica 4 Iunie 2014 17:39
Procurorii DNA au dispus, miercuri, ca deputatul Florin Popescu, suspectat de fapte de coruptie, sa fie cercetat sub control judiciar, acestuia fiindu-i atrasa atentia ca daca incalca obligatiile ce ii revin, poate fi arestat la domiciliu sau preventiv.

Cat se afla sub control judiciar, deputatul trebuie sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat, sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei si sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa. In plus, Florin Popescu nu are voie sa iasa din tara, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent si sa nu comunice direct sau indirect cu martorii audiati in dosar, transmite MEDIAFAX.

Plenul Camerei a respins, in 27 mai, cererea privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, fiind exprimate 224 de voturi "impotriva" si 78 "pentru".

Deputatul Florin Popescu a solicitat deputatilor, inainte de vot, sa nu-l considere un pericol public, aratand ca acuzatiile la adresa sa se refera de probleme de acum doi ani din perioada Sarbatorilor Pascale si nu din campanie electorala.

"Vin astazi in fata dumneavostra sa incerc sa va conving ca nu sunt un pericol public", le-a spus Popescu deputatilor. El a adaugat ca de cand a fost acuzat a mers saptamanal la Parchet pentru clarificari, nu s-a sustras anchetei justitiei si ca s-a prezentat si la Comisia juridica. "Va solicit si dumeavostra sa nu ma considerati un pericol public. De un an si jumatate suntem colegi si nu cred ca puteti sa ma considerati un pericol public", a mai spus Popescu.

DNA a cerut avizul Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Florin Popescu, pentru folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

"Din probele analizate rezulta suspiciunea rezonabila ca faptele pentru care s-a dispus inceperea urmaririi penale, efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale constau in aceea ca, in cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a unui partid, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012", a aratat DNA in cerere.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Potrivit documentului citate, pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea omului de afaceri.

Detaliile privind livrarea, transportul si locurile de descarcare a produselor au fost stabilite de Florin Popescu impreuna cu o persoana, auditor financiar si cenzor la una dintre firmele omului de afaceri, la cererea acestuia din urma, sustin anchetatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.