Traian Basescu a prezentat, joi, dosarul cu punctele de vedere ale ministerelor despre subiectele economice de la Consiliul European, el invitandu-i pe cei care "tin sa vorbeasca despre legitimitatea prezentei presedintelui la reuniune" sa citeasca Constitutia.

"Pentru ca inteleg ca Ghita fara frica, cu televiziunea lui, tine neaparat sa vorbeasca despre legitimitatea prezentei presedintelui la Consiliul European, nu pot decat sa il invit sa citeasca Constitutia Romaniei, si pe el si pe grupul de suporteri ai unor trasnai care se mai spun prin Romania de catre oameni politici importanti, cu mandate, cu nu stiu ce", a declarat Traian Basescu, la plecarea spre Bruxelles, transmite MEDIAFAX.

Presedintele a aratat presei dosarul de Bruxelles, precizand ca acest material "nu s-a intocmit din aer".

"Exista un mecanism care functioneaza automat, cu sau fara voia premierului, cu sau fara voia presedintelui, si astia sunt functionarii din ministere", a afirmat seful statului, aratand dosarul "pentru partea economica", ce cuprinde punctele de vedere ale ministerelor.

"Nu stiu ce il sperie pe premier, exista o institutie integratoare care se numeste MAE, care, functie de tematici, preia problemele de la ministere si ajung in dosarul presedintelui cu care merge la Consiliu. Deci punctul de vedere al Guvernului exista in acest dosar", a explicat presedintele Traian Basescu.

El a precizat ca nu are obligatia de a-si insusi "toate punctele de vedere", ci, atunci cand este nevoie, le updateaza si le corecteaza, "in asa fel incat Consiliul sa poata ajunge la un consens", lucru pe care il fac toti colegii sai din acest for.

Traian Basescu a mai afirmat ca, in privinta tematicii Consiliului European, in ceea ce priveste coordonarea la nivel european, "acest lucru ar trebui cunoscut si de catre premier", adaugand ca Romania are un acord cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"In acord sunt preluate toate obiectivele Romaniei, in conformitate cu recomandarile facute anul trecut, pentru anul 2014", a mai spus Basescu, dand si exemplul continuarii consolidarii fiscale. "Acesta este motivul pentru care avem o limita de deficit bugetar, in acordul cu FMI, acesta este motivul pentru care avem cererea sa diminuam arieratele, acesta este motivul pentru care, de exemplu, cand vorbim de reducerea somajului, se refera la absorbtia fondurilor europene, in asa fel incat sa cream locuri de munca", a mai spus seful statului.

Presedintele a mai aratat ca a aprobat Memorandmulul cu FMI pentru ca acesta corespundea exigentelor Comisiei Europene din recomandarile de tara facute pentru Romania. "Atat timp cat l-am aprobat, inseamna ca il si sustin. Poate afla si primul-ministru, Victor Viorel, cum functioneaza relatiile in interiorul statului roman", a mai comentat Traian Basescu.

Citeste si:
Ședinţă solemnă cu ocazia aniversării a 30 de ani de la adoptarea...
Ședinţă solemnă cu ocazia...

Presedintele Traian Basescu participa, joi si vineri, la Summit-ul PPE si la reuniunea Consiliului European de primavara, potrivit programului publicat de Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.