Victor Ponta, aflat in vizita oficiala in Georgia, va asista, sambata, la meciul de rugby Georgia-Romania, contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor, si va acorda la final invingatorilor, conform traditiei partidelor dintre cele doua tari, Cupa Antim Ivireanul.


Cupa este numita dupa Mitropolitul Antim Ivireanul din Georgia si, conform traditiei, castigatorul tine trofeul in vitrina sa pana la urmatorul meci.

Vineri, Ponta i-a spus omologului sau georgian, Irakli Garibasvili, ca parcursul european al Georgiei e un obiectiv strategic pe care Romania il sprijina in totalitate, dar exista un un domeniu in care cele doua state sunt adversare, respectiv meciul de rugby Georgia-Romania, de sambata, informeaza MEDIAFAX.

"Parcursul european al Georgiei este un obiectiv strategic pe care Romania il sprijina in totalitate. Este un singur domeniu in care nu putem fi parteneri, suntem adversari: este vorba despre meciul de rugby care va fi maine si care va opune cele doua echipe nationale. I-am recunoscut domnului prim-ministru ca n-o sa tin cu Georgia, o sa tin cu Romania, dar cu atat mai mult, in afara de aceasta singura batalie pe teren, toate celelalte lucruri pe care le avem sunt interese comune, proiecte comune si se poate baza pe Romania", a spus Ponta.

Din delegatia premierului fac parte si membri ai Federatiei Romane de Rugby, jucatori din generatia anilor 80, care vor asista la randul lor la meciul de rugby Georgia-Romania, de la Tbilisi.

In urma acestei partide, vor fi stabilite castigatoarea Cupei Europene a Natiunilor si traseul Georgiei si Romaniei la Cupa Mondiala din 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.