Liderul deputatilor PNL, George Scutaru, a declarat, luni, ca Teodor Atanasiu ar putea fi candidatul liberalilor la functia de presedinte al Senatului, el mentionand insa ca decizia apartine grupului senatorilor liberali.

Intrebat daca nominalizarea PNL pentru functia de presedinte al Senatului e posibil sa fie Teodor Atanasiu, Scutaru a raspuns: "E posibil, nu e singurul liberal valoros pe care noi il avem la Senat, dar Teodor Atanasiu ar putea fi o candidatura puternica a grupului liberal din Senat (...) Probabil vor avea o sedinta de grup in care vor stabili oficial candidatura. Ceea ce va spunem cu Teodor Atanasiu este ca stim si noi din discutiile din urma cu cateva zile ca ar putea fi si dansul o candidatura, dar decizia apartine grupului de la Senat".

Potrivit MEDIAFAX, pe de alta parte, Scutaru a spus ca acceptarea din partea fostului premier Calin Popescu Tariceanu a propunerii de a candidat sustinut de PSD la sefia Senatului este "un mod urat" de a iesi de pe scena politica.

"Atitudinea domnului Tariceanu este o mare dezamagire, gaseste un mod urat de a iesi de pe scena politica. Sa ajungi fara a fi sustinut de niciun coleg din partid sa devii candidatul coalitiei majoritare este un lucru urat pe care Tariceanu il face pentru partid, pentru un partid in care a stat atat timp si a reprezentat ceva pentru partid. Tocmai pentru ca liberalii nu vor vota o asemenea candidatura, colegii nostri vor veni cu un alt candidat, asumat de grupul liberal, in aceasta competitie. E adevarat, va fi un autentic liberal cu un liberal socia-democrat, asumat de catre noua coalitie", a declarat Scutaru.

El a admis insa ca majoritatea din jurul PSD va avea ocazia sa-si impuna candidatul.

Citeste si: Tariceanu: Am acceptat propunerea USD de a candida la sefia Senatului


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.