Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Romania sustine in totalitate si va aplica toate deciziile UE si NATO privind Ucraina, inclusiv sanctiuni.

"Astazi, ministrul de Externe, domnul Corlatean, este la Bruxelles cu o pozitie foarte clara a Guvernului Romaniei, si anume Romania sustine in totalitate, si aplica, si este solidara cu toate deciziile care se iau la nivelul Uniunii Europene si la nivelul aliantei Nord-Atlantice. Deci, tot ceea ce se decide astazi la Burxelles, ca facem impreuna cu partenerul strategic SUA si cu UE facem. Daca e vorba de sanctiuni, daca e vorba de orice masura prin care sa se opreasca violentele, Romania este un partener fidel si foarte hotarat din acest punct de vedere, lucru pe care l-am spus tot timpul si lucru pe care si presedintele Basescu si eu, ca prim-ministru, si Parlamentul, daca va fi intrebat, vorbim cu o singura voce: suntem de acord toti cu acest lucru", a declarat premierul Victor Ponta, referindu-se la Ucraina, transmite MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu reia apelul la adresa presedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, de a nu folosi Armata impotriva protestelor, si, de asemenea, la liderii opozitiei, sa se delimiteze de elementele radicale violente, solutia fiind satisfacerea revendicarilor opozitiei si anticipatele.

"Romania condamna folosirea disproportionata a fortei impotriva populatiei si respinge utilizarea violentei pentru atingerea obiectivelor politice", se precizeaza in apelul sefului statului, citat intr-un comunicat al Presedintiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.