Agentia Nationala de Integritate a transmis Secretariatului General al Guvernului, la solicitarea acestuia ca potrivit legii, o persoana cu o functie de ales local trebuie sa demisioneze din functie inainte sa fie numita intr-un post de membru al Guvernului, au transmis reprezentantii Executivului.

Solicitarea SGG a fost transmisa luni, iar raspunsul a fost formulat tot in cursul acestei luni, au precizat oficialii Guvernului.

Potrivit MEDIAFAX, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca il propune, luni, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la aceasta institutie este nevoie de o situatie clara, de stabilitate, si ca problema functiei de vicepremier va fi discutata rapid in USL.

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, ca isi reafirma determinarea pentru a deveni vicepremier, mentionand ca va face toti pasii ceruti de lege pentru acest lucru si precizand: "Acest lucru este treaba mea si nu am neaparat nevoie de sfaturi decat daca le cer".

"Vreau sa clarific ca acest lucru e treaba mea si nu am neparat nevoie de sfaturi decat daca le cer eu. Pe de alta parte, e clar ca noi, PNL, nu vom merge niciunde sa cerem o lege pentru un om si nici eu nu am de gand sa intru intr-o situatie discutabila. Reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier si ministru de Interne si voi face toti pasii ceruti de lege pentru a fi si in legalitate si a clarifica orice discutie care s-ar pune inainte de a deveni vicepremier si ministru", a spus primarul orasului Sibiu.

El a spus ca va face orice pas este nevoie pentru fi in legalitate.

"Voi face orice pas este nevoie pentru fi in legalitate, dar acest pas imi apartine, il voi face atunci cand trebuie si atunci il voi anunta", a spus Iohannis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.