Plenul Camerei a aprobat, vineri, prin vot secret cu bile, solicitarea MJ privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, fiind intrunite 190 de voturi in favoarea solicitarii procurorilor.

Potrivit rezultatului oficial al votului anuntat de la tribuna Camerei Deputatilor, din totalul de 224 de voturi valabil exprimate, 190 de voturi au fost "pentru" si 34 "impotriva".

Potrivit MEDIAFAX, la sedinta de plen Gheoghe Coman nu a fost prezent pentru a-si prezenta punctul de vedere.

Ministerul Justitiei a anuntat saptamana trecuta, joi, ca ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PC Gheorghe Coman intr-un dosar penal instrumentat de DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a transmis catre PICCJ cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a solicita presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmarit penal pentru fapte coruptie.

DNA a aratat, intr-un comunicat, ca deputatul a fost prins joi, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului.

"Ulterior, procurorul sef al DNA, doamna Laura Codruta Kövesi a transmis catre PICCJ cererea si referatul, in vederea sesizarii ministrului Justitiei, pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.