Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, cere explicatii directorilor CFR SA si CFR Calatori dupa situatia de marti, cand zeci de pasageri au asteptat mai multe ore in frig din cauza unor defectiuni ale garniturilor de tren, acuzand conducerile companiilor feroviare de management defectuos, transmite Mediafax.

Ministrul Transporturilor apreciaza ca situatia de marti este o consecinta a managementului defectuos si a lipsei de preocupare atat a consiliilor de administratie, cat si a directorilor celor doua societati de cale ferata, se arata intr-un comunicat al institutiei.

"Nu este posibil ca timp de patru ore calatorii sa inghete intr-un tren, in timp ce oamenii cu functii inalte din aceste societati stau bine mersi la caldura. Modul in care conducerile celor doua companii au tratat aceasta situatie ne arata de fapt calitatea slaba a actului de management. Cei din fruntea companiilor au demonstrat ca sunt mai degraba interesati de salariile consistente decat de calatori. Aceasta atitudine explica, de altfel, si rezultatele nesatisfacatoare ale CFR SA si CFR Calator", a declarat Manescu, in comunicat.

Potrivit ministerului Transporturilor, managerii nu au luat masurile necesare in acest caz, incalcand prevederile legale, iar consiliile de administratie, conform legii, nu au intervenit in supravegherea activitatii managerilor pentru a asigura un transport civilizat calatorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.