Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, merge impreuna cu presedintele Traian Basescu si cu delegatia romana la Summit-ul de la Vilnius, el declarand, la Aeroportul "Henri Coanda", ca "asa a potrivit lucrurile Sofia", ca el sa faca deplasarea impreuna cu seful statului roman.

Chirtoaca a declarat ca Summit-ul de la Vilnius reprezinta intrarea pe sens unic pentru Republica Moldova, spre Bruxelles, ducand spre o viata mai buna si standarde europene, asa cum a facut si Romania in ultimii 15 ani, transmite MEDIAFAX.

Intrebat de ce merge la Bruxelles cu Traian Basescu, el a aratat ca "asa s-au potrivit lucrurile" si ca "asa le-a potrivit Sofia, neopata presedintelui".

"Deja la doua luni face lucruri frumoase", a mai spus Chirtoaca si a explicat ca ii era mai greu sa mearga de la Chisinau la Vilnius si apoi inapoi la Chisinau, in conditiile in care va participa la ceremoniile de la Alba Iulia de Ziua Nationala a Romaniei.

Chirtoaca a comentat si afirmatia lui Traian Basescu privind unirea cu Republica Moldova, apreciind ca este vorba despre o "declaratie vizionara" si a aratat ca lucrurile trebuie facute in asa fel incat "neprietenii nostri sa nu aiba niciun succes".

"Ma bucur ca se spune lucrurilor pe nume, pentru prima data, si este trasat si un obiectiv pentru urmatorii 10-20 de ani, pentru a corecta nedreptarea care s-a facut poporului roman si pentru a ne recapata demnitatea", a mai declarat Chirtoaca.

Primarul Chisinaului a mai spus ca integrarea europeana reprezinta un mod de apropiere de obiectivul unirii cu Romania.

"Odata cu integrarea, ne putem propune si mai mult", a adaugat el.

Dorin Chirtoaca a mai spus ca a vazut-o pe fiica Elenei Basescu pe 8 noiembrie, cand i-a adus un ursulet, dar nu a dorit sa dezvaluie daca va fi nasul Sofiei.

"Este un copil dragalas, linistit - am vazut-o dormind - si care cu siguranta va trai intr-o Romanie reintregita, cu demnitate si care nu va trebui sa mearga prin vami, sa declare kilograme de zahar si ulei si buchete de flori, si va avea sansa sa implineasca idealul neamului romanesc", a mai spus Chirtoaca.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, la TVR, ca urmatorul proiect de tara pentru Romania este intregirea tarii, mentionand ca este convins ca daca in Republica Moldova va exista un curent unionist, atunci tara noastra va fi pregatita.

"Un popor, cand are ocazia sa fie imprena, nu va renunta. Nu mizez pe oameni politici, toata actiunea mea legata de Republica Moldova a fost legata de ideea ca poate ne vom uni, stiu ca nu e momentul acum, dar (...) acest lucru se va intampla, pentru ca sangele apa nu se face", a spus presedintele.

Intrebat daca s-a consultat cu diplomatia romaneasca, Traian Basescu a spus: "Cel care trebuie sa dea tonul in politica externa sunt eu. Credeti ca domnul corlatean nu doreste unirea cu Republica Moldova?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.