Consilierii judeteni din Timis au votat, miercuri, in unanimitate, preluarea a 80% din actiunile Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara, de la Ministerul Transporturilor, urmand ca Guvernul sa aprobe operatiunea cel mai probabil anul viitor.

"S-a votat cesionarea unor actiuni ale Societatii Nationale Aeroportul Timisoara in incercarea de a-l transforma in aeroport regional cu beneficii avantajoase pentru CJ Timis. In conditii normale nu se pune problema ca venirea acestor actiuni sa fie considerata «prada de razboi». Ne dorim ca dupa preluare sa gasim o formula prin care sa fim impreuna cu Consiliul Local Timisoara", a declarat Titu Bojin, presedintele CJ Timis, potrivit MEDIAFAX.

Consilierul judetean al PDL Tiberiu Lelescu a propus ca dupa preluarea actiunilor de catre CJ sa inceapa discutii cu Consiliul Local Timisoara, o varianta fiind impartirea celor 80% din actiuni intre cele doua consilii. Amendamentul a trecut cu un singur vot "impotriva".

Presedintele CJ Timis a precizat, dupa vot, ca urmeaza ca Guvernul sa aprobe transferul, cel mai probabil, anul viitor.

In prezent, Ministerul Transporturilor detine 80% din aeroport, iar Fondul Proprietatea diferenta de 20%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.