Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Iasi, ca daca in luna august presedintele Traian Basescu "nu putea dormi bine ca nu cumva sa fie dat CFR-ul, iar acum, daca nu se da, e o mare catastrofa", el spunand ca "e ca in bancurile cu basca, fara basca".

"Eu imi aduc aminte ca foarte multi jurnalisti basisti tipau ca sa nu dam CFR-ul, ca e o catastrofa daca dam CFR-ul. Chiar si domnul presedinte nu putea sa doarma bine, in august, ca nu cumva sa dam CFR-ul. Acum, daca nu il dam, e o mare catastrofa. E exact ca in bancurile cu basca, fara basca. Deci dumneavoastra ce ziceti, sa il dam sau sa nu il dam?", i-a intrebat Victor Ponta pe jurnalisti, transmite MEDIAFAX.

Intrebat de acestia cine isi va asuma un eventual esec al privatizarii CFR Marfa, Ponta a raspuns: "Cine vreti dumneavoastra. La B1 o sa si-l asume Guvernul USL".

El a mai spus ca nu cunoaste prevederile din contract si ca acest lucru nu intra in atributiile sale de premier: "Nu cunosc contractul in detaliu, nu e treaba mea de premier, e treaba comisiei de privatizare. Sunt convins ca nu e nimic de ascuns. De altfel, dumneavoastra stiti foarte bine toate conditiile".

Premierul Victor Ponta a facut aceste declaratii la Iasi, dupa ce a asistat la Sfanta Liturghie oficiata la Catedrala Mitropolitana, cu prilejul Sfintei Parascheva. Dupa slujba, premierul a avut o scurta intrevedere cu IPS Teofan, cu primarul Gheorghe Nichita si cu seful CJ Iasi, Cristian Admonitei, in sediul Administrativ al Mitropoliei, iar de acolo a plecat insotit de Nichita.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut secretarului de stat Cristian Ghibu, presedintele comisiei de privatizare a CFR Marfa, si consultantilor Deloitte si Musat si Asociatii sa transmita luni un punct de vedere privind evolutia, momentul si pasii urmatori in aceasta privatizare.

Grup Feroviar Roman a cerut duminica Ministerului Transporturilor sa faca public contractul pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa, solicitand totodata implicarea directa a ministrului de resort, Ramona Manescu, in vederea evitarii unui esec al privatizarii.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.