Senatorul Darius Valcov, presedintele Comisiei speciale parlamentare pentru Rosia Montana, a spus, miercuri dupa-amiaza, dupa ce a vizitat o parte din obiectivele din zona, ca va fi o decizie foarte greu de luat pentru ca, indiferent care va fi aceasta, vor exista suparari.

"Am venit pentru a lua pulsul, asa cum vom face in toate intalnirile pe care le vom avea. Nu am venit sa criticam sau sa sustinem, am venit sa-i unim pe romani, si nu sa-i dezbinam. Decizia noastra este foarte greu de luat. Orice am face, probabil vom supara, insa noi trebuie sa fim convinsi ca vom lua aceasta decizie in cunostinta de cauza", a spus Valcov, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca membrii comisiei nu au concluzii inca, amintind ca in 20 octobrie vor inainta Parlamentului un raport despre Rosia Montana, care va supus votului Senatului, apoi Camerei Deputatilor.

Valcov a mai spus ca, daca va mai fi nevoie, membrii comisiei vor mai veni la Rosia Montana.

El a adaugat ca membrii comisiei aflati la Rosia Montana ii asteapta la discutii pe reprezentantii Alburnus Maior si ai altor organizatii care se opun proiectului minier.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Rosia Montana au inceput, miercuri dimineata, vizita in zona.

Cei 13 membri ai Comisiei speciale care s-au deplasat la Rosia Montana sunt: Darius Valcov (PSD), Andrei Gerea (PNL), Haralambie Vochitoiu (PPDD), Ioan Chelaru (PSD), Tudor Ciuhodaru (PPDD), Mircea Dolha (PNL), Petru Ehegartner (PNL), Gheorghe Emacu (PSD), Toni Grebla (PSD), Florin Iordache (PSD), Attila Korodi (UDMR), Viorel Stefan (PSD), Alexandru Vegh (UDMR).

Cu toate ca nu fac parte din Comisia speciala pentru Rosia Montana, Remus Cernea si Adrian Gurzau (PDL) s-au alaturat, miercuri dimineata, membrilor acestuia, spunand ca vor sa participe la vizita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.