Presedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, ca ideea infiintarii comisiei speciale privind proiectul Rosia Montana nu are nicio legatura cu pozitia exprimata impotriva demararii proiectului, precizand ca el insusi a pledat pentru constituirea acestui for.

Presedintele Senatului a declarat ca in situatia in care nu mai au loc Birouri Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, atunci proiectul de lege privind Rosia Montana va intra pe circuitul legislativ uzual, respectiv in comisiile de specialitate senatoriale.

"Nu putem noi impune, numai noi Senatul, o comisie comuna (...) Eu cred ca un raspuns cat mai rapid e necesar, dar nu cu pretul fragmentarii sau obstructionarii dezbaterilor. Este un subiect important si cred ca presedintii comisiilor vor propune termene rezonabile tinand cont de faptul ca e un subiect important asupra caruia trebuie sa discutam", a afirmat Antonescu.

El a fost intrebat daca declaratia sa de luni a fortat anularea constituirii comisiei speciale pe Rosia Montana.

"Nu, pentru ca nu vad nicio legatura intre ele. Deci eu am spus un punct de vedere, o pozitie politica, am spus ca o voi propune partidului, in comisia speciala...foarte bine, daca pozitia mea e imbratisata de partid, reprezentantii nostri vor sustine acest punct de vedere, dar ea nu implica cu nimic impiedicarea constituirii unei comisii. Am pledat pentru asta, nu are nicio legatura", a mai afirmat liderul PNL.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca este surprinsa de pozitia lui Crin Antonescu, dar in aceste conditii proiectul Rosia Montana va fi respins, pentru ca liderii camerelor si-au exprimat deja optiunile.

Astazi ar fi trebuit sa se constituie comisia de senatori si deputati care ar fi dezbatut pe marginea subiectului, insa intalnirea a fost anulata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.