Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca Guvernul acorda in continuare, ca si in alte tari, subventii pentru CFR Calatori si este dispus sa dialogheze cu sindicalistii, dar a precizat ca nu accepta ca sindicatele sa conduca societatea, pentru ca au condus-o in trecut si nu a fost bine.

Intrebat cum comenteaza faptul ca reprezentanti ai sindicatelor de la CFR Calatori vor reclama Consiliului Concurentei ca se anuleaza anumite trenuri de calatori, iar pe aceste rute intra operatori privati, care primesc subventii mai mari de la stat, premierul Ponta a spus ca astfel de reclamatii privind subventiile sunt primite si de la operatorii privati.

Potrivit MEDIAFAX, el a adaugat ca, in toate tarile, subventia pentru transportul feroviar de calatori nu este suficienta CFR, iar Guvernul va continua dialogul cu sindicatele, dar nu accepta ca societatea sa fie condusa de sindicate, cum s-a intamplat in trecut.

"Ministrul, secretarii de stat vor discuta cu sindicatele, dar au de la mine urmatorul mandat: nu conduc sindicatele CFR Calatori, ca l-au condus pana acuma si ati vazut ce «bine» a fost. L-au condus pana acum sindicatele si nu a fost bine! Dialogam, facem tot ce putem, salvam locuri de munca, dam subventii mai mari pentru CFR Calatori, dar sa fie totusi clar cine conduce CFR", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.