Fostul consilier prezidential Eckstein Kovacs Peter spune ca nu i se pare "de bun augur" ca presedintele Traian Basescu "a aratat biciul" Ungariei si "a pus la punct" acest stat doar pentru ca un lider ungar a spus "trasnai", adaugand ca seful statului roman si-a exprimat opiniile "nediplomatic". 

"Eu vad cele intamplate si reactiile prin prisma statului de drept. Cred ca posibilitatea de a calatori a cetatenilor statelor UE este un drept neingradit. La fel, dreptul la opinie nu poate fi luat niciunui cetatean", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, fostul consilier prezidential si fostul senator UDMR Eckstein Kovacs Peter.

Acesta a spus ca afirmatiile liderului Jobbik, Vona Gabor, sunt dezavuate de UDMR si de Guvernul de la Budapesta.

"In aceste conditii, a arata biciul unei tari vecine si membre UE, sa fie pusa la punct pentru ca un lider al opozitiei spune trasnai, nu cred ca este de bun augur. Sa faci raspunzator Guvernul din Ungaria fata de cele spuse de Vona Gabor mi se pare excesiv si neeuropean. Daca ai o problema cu un vecin, discuti cu el. Dreptul presedintelui Traian Basescu de a avea o opinie si de a lua o pozitie nu il contesta nimeni, dar felul in care a facut-o mi s-a parut nediplomatic", a spus Eckstein.

Cu toate acestea, fostul consilier prezidential este de parere ca, daca organizatorii universitatilor de vara spun lucruri care exced cadrul legal romanesc, autoritatile trebuie sa ia pozitie.

"Astept din partea autoritatilor statului roman sa asigure domnia legii", a spus Eckstein Kovacs Peter.

Citeste si: Traian Basescu, despre Ungaria: A devenit un focar de instabilitate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.