Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, sustine ca PDL si Traian Basescu intoxica opinia publica, preluand informatii neverificate si atrage atentia ca noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe sau impozite si, din aceste motive, romanii nu au de ce sa-si faca griji.

"Contrar tuturor intoxicarilor aparute in spatiul public, noul acord cu FMI nu prevede majorarea sau aparitia de noi taxe sau impozite, altele decat cele legate de acciza la alcool si introducerea celei pe produse de lux. Din aceste motive, romanii nu au de ce sa isi faca griji. Prin aceste masuri vrem sa continuam procesul de crestere economica si de sporire a credibilitatii Romaniei pe pietele financiare internationale, precum si in fata investitorilor straini. Informatiile vehiculate in ultima perioada in spatiul mediatic cu privire la presupusul continut al Scrisorii de intentie catre FMI nu provin din surse oficiale si astfel ele nu pot fi confirmate. Pana in acest moment, proiectele Scrisorii de intentie si cel al Memorandumului cu FMI nu sunt inca documente publice", precizeaza Catalin Ivan intr-un comunicat remis vineri agentiei MEDIAFAX.

Ivan arata ca afirmatiile conform carora Guvernul si-a asumat introducerea CAS si CASS pentru sotiile si copiii majori aflati in intretinere sunt "complet false" si ca nu s-a pus problema unor masuri prin care sa fie crescuta fiscalitatea pentru PFA si drepturi de autor.

"Este extrem de grav ca cei de la PDL si Traian Basescu au preluat aceste informatii neverificate si au dezinformat cu discernamant opinia publica! Din pacate, deja ne-am obisnuit cu aceste iesiri, adevarate lectii de ipocrizie. Dupa ce in 2010, presedintele le spunea pensionarilor ca toate veniturile trebuie impozitate, acum vine si preda lectii economice guvernului. Traian Basescu si PDL sunt ultimii in masura sa vorbeasca despre masuri economice si fiscale, ei fiind artizanii unora dintre cele mai mari cresteri de taxe din Romania ultimilor ani, precum majorarea TVA la 24%!", a mai aratat Catalin Ivan.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Purtatorul de cuvant al PSD sustine ca noul acord cu FMI nu contine masuri de majorare sau aparitia de noi taxe si impozite, subliniind ca informatiile aparute in spatiul mediatic "sunt intoxicari care nu provin din surse oficiale".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.