Sistemul de taxare a autovehiculelor care circula pe Podul Cernavoda trebuie regandit si implementat cel tarziu pana in primavara, altfel vara viitoare trebuie ridicate din nou bariere pentru a se evita blocaje, i-a transmis premierul Victor Ponta ministrului delegat pentru infrastructura, Dan Sova.

La inceputul sedintei Guvernului, Ponta a cerut informatii referitoare la situatia creata pe Autostrada Bucuresti-Constanta, la punctul de taxare a trecerii pe Podul Cernavoda, aratand ca Guvernul a eliminat obligativitatea platii taxei in week-end, pentru a evita producerea aglomeratiei, dar cozile la punctul de taxare se formeaza din nou incepand de luni, scrie MEDIAFAX.

Ministrul l-a informat pe premier ca taxa de trecere a fost suspendata si in zilele de luni, pana la ora 14.00, dar si in sarbatorile legale, moment in care seful Guvernului a intrebat retoric cand se mai plateste utilizarea podului.

"Si cat o sa mai ramana taxa? De luni dupa-amiaza pana...", a exclamat primul-ministru.

El a cerut ca problema sa fie rezolvata cat mai repede, astfel incat statul sa poata incasa taxa de traversare a podului peste Dunare, iar soferii sa poata circula pe autostrada in conditii normale.

"Vara asta trece asa, cu faptul ca am scos taxa ca se faceau cozile alea...Ne batem joc de oameni, avem autostrada, doua ore Bucuresti-Constanta si doua ore stau la bariera.Va rog frumos, impreuna cu CNADNR sa faceti un proiect pe care sa-l imprementam in toamna asta, cel mai tarziu in primavara, ca sa nu ne trezim vara viitoare ca iarasi avem probleme si trebuie sa ridicam barierele", i-a spus Ponta lui Sova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.