Presedintele Traian Basescu a facut o baie de multime, miercuri, printre aproximativ 300 de manifestanti unionisti adunati in centrul Chisinaului, care l-au asaltat pe seful statului roman, multi dintre ei dorind sa il imbratiseze, in final Basescu fiind scos din multime de agentii de paza.
Aproximativ 300 de manifestanti cu steaguri tricolore si pancarte cu mesaje cum ar fi "Unirea e puterea" s-au adunat langa monumentul "Stefan cel Mare si Sfant", unde a avut loc ceremonia oficiala a depunerii de coroane de flori.
Potrivit MEDIAFAX, la finalul ceremoniei, presedintele Traian Basescu a traversat bulevardul central din Chisinau, unde circulatia fusese oprita de fortele de ordine, si a intrat in randul manifestantilor pe care i-a salutat. La acel moment, s-a creat o busculada formata de fortele de ordine, cameramani si manifestanti, presedintele Traian Basescu fiind asaltat de acestia pentru a-l imbratisa.
Momentul a durat cateva minute, timp in care presedintele Basescu a facut cateva fotografii, a sarutat un copil si a fost la randu-i imbratisat de unii manifestanti, in jur scandandu-se "Basescu, Basescu" si "Basarabia pamant romanesc".
Presedintele a fost scos din randul manifestantilor de catre agentii de paza.
Presa din Republica Moldova relatase ca la monumentul "Stefan cel Mare si Sfant" era anuntata o manifestatie anti-Basescu, organizata de Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin.

Sursa video: Publika.md


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.