Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu este propunerea de premier al guvernului alternativ al partidului, a anuntat, luni, presedintele PDL Vasile Blaga.

Blaga a precizat ca BPN al PDL a decis sa il nominalizeze pe Catalin Predoiu pentru a coordona activitatea guvernului alternativ al partidului, aceasta decizie urmand sa fie validata de Colegiul Director, care se va reuni in august.

Vasile Blaga a mai spus ca guvernul alternativ al PDL are un regulament de functionare aprobat de CNC al partidului si a precizat ca propunerile pentru functiile de ministri vor fi facute de comisiile de specialitate ale partidului.

Intrebat daca nominalizarea lui Catalin Predoiu ca premier al guvernului alternativ ar exclude posibilitatea ca Predoiu sa fie si candidatul democrat-liberalilor la prezidentiale, Blaga a raspuns: "Nu are nicio legatura una cu alta. Vom avea un proces pentru desemnarea candidatului la prezidentiale. Din octombrie va incepe acest proces", scrie MEDIAFAX.

La randul sau, Catalin Predoiu a precizat ca "detaliile tehnice" si numarul de ministere din guvernul alternativ vor fi discutate pe parcursul verii.

Predoiu spera ca la inceputul lunii septembrie sa aiba stabilita componenta acestui guvern.

Proaspat intrat in partid, fostul ministru al Justitiei Catalin Predoiu a fost ales prim-vicepresedinte al PDL, la CNC al PDL de sambata, cand a si fost infiintata cea de-a cincea functie de prim-vicepresedinte al formatiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.