Premierul Victor Ponta i-a raspuns ministrului Economiei, Varujan Vosganian, care a contestat realitatea cifrelor prezentate de Guvern legat de indemnizatiile directorilor din companii de stat, afirmand ca ministrul "nu stie lucrurile astea" daca lipseste de la sedintele de guvern.

Solicitat de jurnalisti sa comenteze declaratia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, conform caruia lista prezentata, miercuri seara, de Guvern privind indemnizatiile directorilor din companiile de stat nu este conforma cu realitatea, deoarece, de exemplu, seful Cuprumin are de fapt un salariu de zece ori mai mic decat cel indicat in lista transmisa de Executiv, premierul a raspuns: "De zece ori mai mic? Nu ar putea sa aiba de zece ori mai buna activitate? Ca... Varujan, daca nu e la sedinte, nu stie lucrurile astea!".

Potrivit MEDIAFAX, Ponta a adaugat ca lista respectiva a fost redactata de catre Ministerul Finantelor si includeau propuneri de indemnizatii.

"Daca sunt salarii mai mici, e foarte bine, ideea este sa avem o regula valabila pentru toti", a spus premierul.

In cazul contractelor deja incheiate, premierul a aratat ca indemnizatiile pot fi modificate doar prin impozitare, care reprezinta insa "o discutie mai lunga".

Introducerea unei taxe de solidaritate aplicata bugetarilor cu venituri de peste 4.000 lei a reprezentat un subioect de discutie intre PSD si PNL, liberalii refuzand insa taxa.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu a participat la sedinta de miercuri a Guvernului, la finalul careia a fost transmisa lista indemnizatiilor pentru directorii companiilor de stat, el aflandu-se la Bruxelles pentru discutii in cadrul Consiliului Competitivitate despre strategia de reindustrializare a Uniunii Europene.

Citeste si: Vosganian: Salariile directorilor de stat, anuntate eronat de Guvern


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.