PDL ii cere premierului Victor Ponta sa ii demita de urgenta pe ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, si pe directorul general al Companiei Nationale Posta Romana, Ion Smeeianu, pentru situatia critica in care au ajuns Posta Romana si salariatii acesteia.

"Daca nu va face acest lucru, Victor Ponta isi va confirma intentia de falimentare a Postei Romane, pe celebrul model Oltchim, si vanzarea acesteia pe nimic, in stilul lui Adrian Nastase", sustine PDL, intr-un comunicat remis marti agentiei MEDIAFAX.

PDL mai sustine ca Guvernul Ponta trebuie sa se aseze la masa negocierilor cu reprezentantii sindicatelor din Posta Romana, "nu-i sa-i pacaleasca, cum s-a intamplat prin decizia Consiliului de Administratie din luna aprilie 2013 cand s-a redus fondul de salarii cu 20%".

"Totodata, cerem diminuarea salariului managerului general, care castiga lunar 480 de milioane de lei, la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat intrucat, de la instalarea sa in functie, domnul Smeeianu nu a adus nici un contract la nivel national care sa produca beneficii Postei Romane. Ba mai mult, dupa cum presa a relatat, managerul Postei Romane face cheltuieli considerabile si nejustificate cu diverse deplasari in strainatate in loc sa gandeasca si sa aplice o strategie de redresare a activitatii acestei companii. Nu in ultimul rand, cerem de urgenta Guvernului Ponta sa prezinte programul de redresare sau privatizare a Postei Romane", se mai arata in comunicatul PDL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.