Premierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu, au avut, marti, un schimb de replici ironice despre reprezentantul PDL cu care se poate purta o discutie pe regionalizare, cei doi invitandu-se reciproc sa comunice cu Vasile Blaga.

Ponta a fost intrebat daca se mai ia in calcul angajarea raspunderii asupra proiectului de lege privind regionalizarea.

"Daca exista la un moment dat un acord, nu doar al USL, ci al fortelor politice, poate fi avuta in vedere aceasta procedura rapida. daca nu exista un acord politic al fortelor politice – aici nu vorbesc de PDL, ca ei nu sunt de acord cu nimic, ei nu sunt de acord nici intre ei. Nici nu stiu cu cine sa vorbesc, cu domnul Blaga, cu doamna Udrea, cu cine sa vorbesc?", a intrebat, retoric, premierul, transmite MEDIAFAX.

Liderul PNL a replicat: "Cu Blaga".

In acelasi timp Ponta a continuat: "Cu Blaga, OK. Uite, vorbeste domnul Antonescu cu domnul Blaga".

"Nu, nu, nu, dumneavoastra. E institutional, adica", a rectionat Antonescu.

"Daca va exista un acord, mergem si pe o procedura rapida, daca nu mergem pe procedura parlamentara, care sigur, presupune mai mult timp, dar in final va avea tot un vot. Bun, nu se incepe la 1 ianuarie (2014, n.r.) efectiv noul exercitiu financiar, de la 1 ianuarie incep sa se construiasca proiecte... probabil undeva prin toamna lui 2014 se depun primele proiecte pe noul exercitiu (...) Daca ai regiunile mai repede, cu atat mai repede poti sa depui proiectele la Programul Operational Regional", a mai completat Ponta.

PDL se opune categoric procedurii de asumare a raspunderii Guvernului pe legea regionalizarii, a declarat, in urma cu o saptamana, presedintele PDL, Vasile Blaga, aratand ca adevarata intentie a USL este "de a face regiunile vasale baronilor locali USL".

"PDL se opune categoric unei proceduri de asumare a raspunderii Guvernului pe reforma administrativ-teritoriala sau regionalizare, cum ii spune domnul Ponta. Este revoltator ca o coalitie care are 70% in Parlament stabileste procedura tehnica pentru un act normativ atat de important inainte de a spune romanilor cum vede aceasta reorganizare administrativ teritoriala", a precizat Blaga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.