Senatorul PNL Puiu Hasotti a declarat, la RFI, ca propune "modificarea legii incompatibilitatii", astfel incat prezenta primarilor si presedintilor de Consilii Judetene in AGA unor regii locale sa nu fie considerata o incompatibilitate, atat timp cat ei nu primesc bani pentru acest lucru.

Potrivit MEDIAFAX, propunerea lui Puiu Hasotti vine dupa ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat cazuri de incompatiblitate inclusiv pentru prezenta in Adunarile Generale ale Actionarilor ale unor regii locale.

Puiu Hasotti considera ca ANI are dreptate "din punct de vedere al literei legii", nu si al spiritului ei: "In aceste regii, de apa, sa spunem, au intrat primari, presedinti ai Consiliilor Judetene in AGA (Adunarea Generala a Actionarilor - n.r.), ca reprezentanti ai comunitatilor lor. Ei nu au primit nici un leu in calitatea pe care o aveau de membri AGA. Eu cred ca lucrurile stau in felul urmator: din punct de vedere al literei legii, poate ca ANI are dreptate. Din punct de vedere, insa, al spiritului legii, ANI nu are dreptate, pentru ca acesti oameni au facut parte din AGA ca reprezentanti ai comunitatilor si nu au primit absolut nici un fel de avantaj".

Senatorul liberal spune ca "decizia unor primari, a unor presedinti de Consilii Judetene de a face parte din aceste AGA era fireasca, pentru ca ei ca membri ai AGA puteau sa observe si puteau sa participe la deciziile corecte, intelepte pentru comunitatile pe care le reprezentau".

Puiu Hasotti propune modificarea legii: "Ceea ce cred eu ca trebuie facut, dar sigur, nu poate avea efect retroactiv, este sa se modifice aceasta lege a incompatibilitatii si sa se prevada in mod expres ca reprezentantii comunitatilor pot face parte din AGA ale regiilor, fara sa aiba niciun fel de beneficiu, ci ca simpli observatori ai felului in care se deruleaza activitatea acestor regii".

Citeste si: ANI: Vanghelie si Iohannis, incompatibili! Stolojan, fals in declaratii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.