Ilie Sarbu este un posibil candidat pentru functia de guvernator al Regiunii Vest.

Doua nume ies in fata ca posibili guvernatori pentru posibila viitoare Regiune Vest: Ilie Sarbu si Sorin Frunzaverde. In primul rand datorita faptului ca fac parte din USL, alianta aflata acum la putere si care e putin probabil sa lase conducerea oricarei regiuni pe mana opozitiei.

Din opozitie, in zona de vest, se remarca Gheorghe Falca, primar PDL in Arad si om cu relatii la nivel inalt, scrie adevarul.ro.

La Alba Iulia, lucrurile sunt clare. Toti liderii politici, indiferent ca sunt la putere sau in opozitie, doresc ca orasul sa devina capitala regiunii. Localitatea are o administratie dominata de PDL, atat la nivel local cat si judetean.

In conditiile in care primul guvernator va fi numit de Guvern pana in 2016, cand ar urma sa aiba loc alegerile locale, persoana va fi un reprezentant al partidului aflat la putere. Daca guvernatorul va fi ales de consilierii judeteni atunci situatia se schimba, iar un cuvant important de spus il va avea si UDMR. In niciuna din cele doua variante, PDL nu va putea emite pretentii asupra postului de guvernator.

Surse neoficiale sustin ca postul ar urma sa revina PNL sau PC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.