Bilantul atentatului cu ambulanta-capcana, comis sambata in centrul Kabulului, a crescut la 103 morti si 235 de raniti, printre care se numara si multi politisti, a anuntat duminica ministrul de interne Wais Barmak.

"Din nefericire, multi dintre cei raniti au murit dupa ce au fost dusi la spital si numarul martirilor a ajuns acum la 103 morti si 235 de raniti. Noi am pierdut de asemenea un numar mare de politisti: cinci dintre ei au murit si 30 au fost raniti", a declarat Barmak intr-o conferinta de presa, potrivit agerpres.ro.

Ministrul afgan a declarat ca cel putin doua vehicule, care au fost vopsite pentru a parea ambulante, au fost implicate in atac, iar unul dintre ele a explodat cand soferul a fost oprit de politie la un al doilea punct de control.

Potrivit ministrului, "imaginile suprinse de camerele de luat vederi arata doua ambulante; prima a fost verificata la un punct de control: se poate vedea cum un politist vorbeste cu soferul inainte sa-l lase sa treaca, la fel si a doua ambulanta despre care a crezut ca o insoteste pe prima".

"Cele doua ambulante au oprit in parcarea spitalului si au plecat dupa 20 de minute, indreptandu-se spre al doilea punct de control, fiind oprite de politisti. Atunci s-a produs explozia", a mai spus el.

Spitalul Jamhuriat se afla intre cele doua puncte de control, intr-o zona cu mai multe cladiri guvernamentale.

Atentatul, revendicat de talibani, unul dintre cele mai sangeroase comise la Kabul in ultimii ani, este al treilea atac comis intr-o saptamana in Afganistan dupa cel asupra hotelului Intercontinental de pe 20 ianuarie si atentatul de miercuri impotriva organizatiei "Salvati Copiii" de la Jalalabad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.