Liderul de la Casa Alba, Donald Trump, l-a laudat pe dictatorul nord-coreean Kim Jong-un pentru ca a mai temperat amenintarile cu atacul nuclear asupra insulei Guam, informeaza CNN.

"Kim Jong-un al Coreei de Nord a luat o decizie foarte inteleapta si rationala. Alternativele ar fi fost catastrofice si inacceptabile", a scris Trump pe Twitter, potrivit digi24.ro.

Aceasta declaratie survine dupa ce Kim Jong-un a anuntat marti o pauza in proiectul nord-coreean de lansare a unor rachete in apropierea Insulei americane Guam, la Oceanul Pacific, insa a avertizat ca acest exercitiu extrem de provocator va continua in cazul unor noi ”actiuni iresponsabile” ale Washingtonului.

Unii analisti considera ca aceste afirmatii ale liderului nord-coreean constituie o posibila poarta de iesire in vederea unei dezamorsari a crizei alimentate de razboiul declaratiilor dintre presedintele american Donald Trump si Phenian.

Coreea de Nord a amenintat saptamana trecuta ca va trage patru rachete, pe deasupra Japoniei, catre teritoriul american Guam, pe care se afla doua baze militare importante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.