Presedintele SUA, Barack Obama, s-a intalnit, la Hiroshima, cu supravietuitori ai atacului nuclear american si a pledat pentru eliminarea armelor atomice, dar in spatele sau se putea observa un agent care tinea valizele pentru lansarea unui atac atomic.

Barack Obama, care a obtinut Premiul Nobel pentru Pace in 2009, s-a deplasat vineri la Hiroshima, fiind primul presedinte in functie al Statelor Unite care viziteaza orasul japonez. Liderul SUA, care se afla in Japonia pentru summitul Grupului statelor puternic industrializate G7, a fost insotit la Hiroshima de premierul nipon, Shinzo Abe.

"Moartea a cazut din cer, iar lumea s-a schimbat", a declarat Obama in discursul de la Hiroshima, amintind ca atacul atomic din 1945 a aratat ca "omenirea are mijloacele de a se distruge".

"Amintirile de la Hiroshima nu trebuie sa dispara. Ne alimenteaza imaginatia morala si ne permit sa ne schimbam", a afirmat Barack Obama.

"Trebuie sa avem curajul de a iesi din logica fricii si a avea o lume fara arme nucleare", a adaugat Obama.

Presedintele SUA s-a intalnit cu doi supravietuitori ai atacului de la Hiroshima, imbratisandu-l pe unul dintre ei, Shigeaki Mori, in varsta de 79 de ani, scrie MEDIAFAX.

"Vor exista voci care vor spune ca, in pofida discursului lung si idealist, Barack Obama ramane comandantul tarii care are cel mai mare arsenal nuclear din lume. La doar cativa metri in spatele presedintelui SUA, asa cum se intampla mereu, putea fi observat un ofiter care tinea valizele cu care poate fi lansat un atac nuclear",
noteaza BBC News online.

Conform site-ului theconversation.com, Statele Unite si Rusia au cate 7.000 de bombe nucleare, adica de 13 ori mai mult decat toate celelalte sapte puteri atomice impreuna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.