Noul Inalt Comisar ONU pentru Drepturile Omului a declarat ca jihadistii care seamana teroare in Irak si Siria vor sa creeze o lume sangeroasa.
"In ce fel ar putea sa functioneze un stat takfiri (termen care desemneaza extremisti sunniti) in viitor (...)? Va fi o lume sangeroasa, ostila si rauvoitoare, fara protectie pentru cei care nu sunt takfiri", a declarat Zeid Ra'ad al-Hussein, in deschiderea celei de-a 27-a sesiuni a Consiliului ONU al Drepturilor Omului, la Geneva. "Intr-o lume takfiri, daca nu ai o opinie identica cu a lor - iar a lor este ingusta si inflexibila - iti pierzi dreptul la viata", a adaugat primul Inalt Comisar ONU pentru Drepturile Omului musulman.

"In spiritul takfiri, asa cum am vazut in Nigeria, Afganistan, Pakistan, Yemen, Kenya, Somalia, Mali, Libia, Siria si in Irak, si peste tot in lume acolo unde ei au atacat persoane nevinovate, inclusiv pe 11 septembrie (atentatele de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite), nu exista iubire fata de aproape, exista doar aneantizarea tuturor musulmanilor, crestinilor, evreilor si (...) a restului umanitatii care are alte credinte decat ei", a subliniat el. Zeid Ra'ad al-Hussein a devenit in septembrie Inalt Comisar ONU pentru Drepturile Omului, in locul sud-africanei Navi Pillay. El a ocupat in doua randuri functii de reprezentat al Iordaniei pe langa ONU, la New York. A fost, de asemenea, ambasadorul tarii sale in Statele Unite si in Mexic. Inainte de nominalizare, el reprezenta Iordania in cadrul Consiliului de Securitate al ONU. Regatul hasemit a fost ales in 2013 membru al Consiliului pentru un mandat de doi ani, incepand de la 1 ianuarie, dupa ce Arabia Saudita a refuzat sa ocupe acest loc pe care-l obtinuse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.