Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs vineri in Noua Zeelanda, in nordul insulei sudice, in apropiere de capitala Wellington, o regiune care a inregistrat o crestere neta a numarului de cutremure in ultimele saptamani.

Cutremurul a avut loc in jurul orei 02.30 GMT (05.30 ora Romaniei), la cinci kilometri est de oraselul Seddon, in stramtoarea Cook, la o adancime de 10,6 kilometri, a anuntat institutul american de geofizica USGS, care nu a declansat o alerta de tsunami.

Cutremurul a fost resimtit din Christchurch, in insula de sud, pana in Auckland, in insula de nord. Seismul, urmat de mai multe replici, a fost foarte puternic la Wellington, unde angajatii s-au grabit sa se ascunda sub mese in birouri pentru a se proteja.

Mai multe cutremure, care nu au provocat pagube materiale semnificative, s-au produs in iulie in aceasta regiune situata la aproximativ 200 de kilometri nord de Christchurch, al doilea oras ca marime al Noii Zeelande, al carui centru a fost distrus in februarie 2011 de un cutremur soldat cu 185 de morti, scrie MEDIAFX.

Noua Zeelanda este situata pe Cercul de Foc al Pacificului, unde placile continentale intra frecvent in coliziune producand o importanta activitate seismica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.