Social 6 August 2008 04:54
Opt copii ai unor parinti care fac parte dintr-o secta au fost luati de acasa, marti dimineata, de jandarmii clujeni.

Autoritatile au luat aceasta decizie deoarece tatal refuza sa ii duca pe copii la medic pentru ca, spune el, religia nu ii permite acest lucru.

Pana de curand, familia facea parte din cultul penticostal, dar a fost exclusa, tocmai din cauza exagerarilor. Tatal si alte familii din localitatea Maguri-RacaTau au format o alta secta, la ei in sat.

Micutii cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani, nu au fost vazuti niciodata de medic. Si nici nu merg la scoala. Directia pentru Protectia Copilului Cluj a obtinut la tribunal dreptul de a-i lua pe cei opt copii. In zori, executorul judecatoresc a mers acasa la ei, insotit de 20 de jandarmi si politisti.

Reprezentantii Protectiei Copilului spun ca micutii erau neingrijiti. In plus, mama copiilor a fost alungata de acasa acum cinci luni si le-a povestit tot inspectorilor de la Protectia Copilului.

Copiii au fost dusi la un centru de primire din Huedin, unde tatal va putea sa-i viziteze. Parintii risca sa fie decazuti din drepturi.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.