Mai precis, domeniile la care se refera restrictiile de calatorie sunt: agricultura, industrie, constructii, asistenta la domiciliu sau alte servicii, iar persoanele care doresc sa revina in Israel trebuie sa nu fi intampinat probleme de nicio natura in timp ce lucrau in aceasta tara.

In plus, mai explica MAE, anumite categorii de persoane au obligatia de a-si verifica statutul fata de autoritatile israeliene si de a obtine permisiunea autoritatilor israeliene de a intra in tara, inaintea plecarii, pentru a evita sa li se interzica intrarea. Aceasta obligatie se refera la persoanele care au fost expulzate din Israel, persoanele care au locuit ilegal in Israel, persoanele carora le-a fost refuzata intrarea in Israel, persoanele care doresc sa viziteze cetateni straini care lucreaza pe teritoriul Israelului si rudele cetatenilor straini care lucreaza in Israel.

De asemenea, pasapoartele cetatenilor straini care doresc sa viziteze Israelul trebuie sa fie valabile cel putin sase luni de la data prevazuta pentru intrarea pe teritoriul acestuia, se mai arata in comunicatul MAE.
Ministerul israelian de Interne a decis la 9 ianuarie 2008 sa anuleze vizele pentru cetatenii romani care calatoresc in Israel in scopuri turistice, asa cum se intampla in cazul tuturor celorlalti cetateni UE, iar decizia a intrat in vigoare incepand cu data de 1 martie 2008. Celelalte tipuri de vize (de munca, studii, etc) raman insa valabile.