Nenumaratele conturi deschise pentru ajutorarea sinistratilor favorizeaza ilegalitatile

Prefectul si presedintele Consiliului Judetean Timis sint nemultumiti de numarul prea mare de conturi deschise pentru ajutorarea sinistratilor. Din cauza faptului ca nu exista o evidenta centralizata a banilor strinsi, ei sustin ca anumite persoane s-ar putea imbogati de pe urma actiunilor umanitare.

In legatura cu puzderia de conturi aparute pentru ajutorarea sinistratilor, prefectul Ovidiu Draganescu ne-a spus: "Fiecare poate deschide un cont pentru sinistrati. Am vazut ca si-a deschis acum unul si Primaria Timisoara. Ne putem trezi cu 22 de milioane de conturi deschise din initiative private. Cu aceasta ocazie poate ca unii se vor trezi miliardari, profitind de imperfectiunea legii". Ovidiu Draganescu a fost extrem de virulent la adresa initiativei PSD de a deschide un cont pentru sinistrati.

"In opozitie este mai greu sa faci bani", a spus prefectul, exprimindu-si nemultumirea ca nu exista o evidenta a banilor strinsi. La rindul sau, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a declarat ca toate donatiile ar trebui sa fie canalizate spre contul deschis de prefectura, in care s-au strins pina ieri doar 885 de milioane de lei.

Donatie de la Donetk

Ieri dupa-amiaza, prefectul Draganescu a fost contactat de Mircea Lucescu care l-a anuntat ca va dona in contul deschis de prefectura miliardul promis in cadrul campaniei initiate de Realitatea TV si World Vision. De asemenea, clubul de fotbal Sahtior Donetk, la care activeaza antrenorul roman, va varsa suma de 50.000 de dolari pentru sinistratii din judetul Timis.

In rest, din conturile private se stie doar ce s-a strins prin campania aceluiasi post de televiziune, respectiv 35 de miliarde de lei. "La aproximativ 20.000-25.000 de euro, cit va costa constructia unei case, inseamna ca avem bani pentru circa 350", a estimat Ostaficiuc. Cu alte cuvinte, daca tinem seama de faptul ca din cele 1.500 de case inundate, 750 au fost complet distruse, inseamna ca in momentul acesta exista posibilitatea reconstruirii locuintelor doar pentru mai putin de jumatate din sinistrati.

Sosirea "rechinilor"

Cei doi reprezentanti ai autoritatilor judetene au mai dezvaluit faptul ca, in ultima perioada, in jurul inundatiilor au aparut tot felul de firme de consultanta care si-au oferit serviciile, evident contra unor sume de bani. Unele societati au contactat direct potentialii finantatori ai reconstructiei in zona. "Am primit chiar astazi un telefon de la conducerea landului Rhenania de Nord-Westfalia, care a anuntat ca ne va sprijini financiar. Am fost instiintat ca o firma de consultanta din Bucuresti a intervenit direct acolo, oferindu-se sa gestioneze fondurile. Ne-au intrebat daca aceasta societate este trimisa de noi si le-am spus ca nu. Cine stie cite firme fac acelasi lucru fara sa stim si noi?", a mai declarat Ostaficiuc. "Sint niste "rechini" si profitori de razboi care se invirt in jurul sinistratilor!", a completat prefectul Draganescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.