Social 1 August 2008 11:18
Ministrul internelor, Cristian David, a anuntat joi ca in zonele afectate de inundatii vor fi demarate anchete sociale pentru identificarea oamenilor care trebuie sa fie ajutati si despagubiti, dar si pentru a sti cate containere sa fie puse la dispozitia celora care au ramas fara case, informeaza NewsIn.

"Vor fi demarate o serie de anchete sociale, care au ca obiective pe de o parte identificarea populatiei care are nevoie de ajutor si care trebuie sa fie despagubita si, pe de alta parte, identificarea oamenilor care au avut locuintele afectate in proportie majora si care vor putea locui provizoriu in niste containere puse la dispozitie de autoritati. Oamenii care au casele distruse pot opta sa locuiasca in aceste tabere provizorii, organizate din containere, care vor oferi conditii de cazare decente, sau vor putea sa mearga la rude", a declarat Cristian David, la finalul unei videoconferinte cu prefectii.

De asemenea, David a anuntat un set de masuri de urgenta pe care autoritatile le vor lua in perioada imediat urmatoare pentru asistarea populatiei si pentru revenirea la normal. In acest sens, dispozitivele de interventie mobilizate in zonele inundate, impreuna cu efectivele de voluntari de la nivelul fiecarei comune, vor actiona pentru evacuarea apei din case si curti si pentru inlaturarea namolului, astfel incat oamenii sa se poata intoarce cat mai repede la casele lor.

"Pentru intrarea in siguranta a oamenilor in locuinte se vor asigura verificari tehnice ale caselor si se va trece la consolidarea acestora pentru a nu exista pericolul prabusirii lor", a precizat ministrul.

Totodata, ministrul David a mai anuntat ca populatia din zonele afectate de inundatii va fi vaccinata, sursele de apa vor fi verificate si animalele moarte inlaturate pentru a elimina pericolul raspandirii unor epidemii. De asemenea, se va trece la refacerea retelelor de infrastructura.

In acelasi timp, la nivelul consiliilor judetene vor fi constituite centre de colectare si distribuire a ajutoarelor, astfel incat acestea sa fie impartite echitabil catre toate zonele afectate. David a mai amintit de o initiativa a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, care va colecta ajutoare ce vor fi trimise in localitatile care au avut de suferit de pe urma inundatiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.