Social 31 Iulie 2008 01:35
Presupusul asasin al brasovencelor Madalina Motruna si Vasilica Mihai, Ionut George Nicolae, a fost adus, ieri, la Penitenciarul Jilava, unde a fost supus unor teste psihologice care urmeaza a dovedi daca acesta a avut sau nu discernamant in momentul comiterii crimelor.

Conform anchetatorilor, Ionut George Nicolae ar fi oferit in ultimele zile declaratii complete vizand imprejurarile in care ar fi comis cele doua crime.

In cazul Vasilicai Mihai, brasoveanul a declarat ca a cunoscut-o pe fata intr-un cerc de prieteni, dupa care a primit de la aceasta 2.000 de euro in schimbul promisiunii ca o va ajuta sa ia carnetul de conducere. Ulterior, din cauza ca fata a picat examenul, ea a cerut inapoi 2.500 de euro, sub amenintarea ca il va denunta pe "binefacatorul" sau la Politie. Speriat ca va intra pe mana anchetatorilor, Ionut George Nicolae a povestit ca s-ar fi intalnit cu tanara la finele anului 2007, intr-un apartament din Zarnesti, unde ar fi omorat-o cu ajutorul unui piolet. Dupa ce a comis fapta, barbatul sustine ca i s-a facut mila de victima sa, astfel ca in timp ce aceasta era in agonie ar fi sters-o cu un prosop ud pentru a-i alina suferinta. Dupa decesul Vasilicai, speriat, Ionut George Nicolae ar fi plecat din apartament, iar dupa doua zile s-ar fi intors la locul faptei pentru a-si impacheta victima intr-o mocheta.

Cat o priveste pe Madalina Motruna, fiica adjunctului ISU Brasov, Ionut George Nicolae a spus ca ar fi cunoscut-o pe Internet. Astfel, dupa ce adolescenta a fugit de acasa cu suma de 30.000 euro, el s-a intalnit cu aceasta si a condus-o intr-un birou inchiriat in Brasov. Acolo, Ionut George Nicolae sustine ca ar fi ucis-o pe Madalina in data de 2 septembrie, cu mai multe lovituri de topor. Cuprins de remuscari, la fel ca in cazul Vasilicai, prezumtivul asasin a spus ca, in timp ce Madalina era in agonie, i-ar fi pus o perna sub cap, pentru ca fata sa treaca mai rapid in lumea celor drepti.

Mai mult, el ar fi spus anchetatorilor ca dupa comiterea fiecarei crime i s-ar fi facut mila de victimele sale aflate in agonie si ar fi spus cate o rugaciune. Ba chiar, presupusul asasin a declarat ca din cauza ca a fost cuprins de remuscari s-ar fi dus de mai multe ori la biserica pentru a se spovedi. Mai mult, dupa ce a ucis-o pe Madalina, el a spus ca a remis familiei acesteia mai multe SMS-uri, care lasau impresia ca fata inca mai traieste.

Laurentiu Chiciu, avocatul lui Ionut George Nicolae, a sustinut ca pentru a ascunde trupurile neinsufletite ale celor doua victime, clientul sau a sapat in curtea casei din Bacau o groapa de 1,5-2 metri, in care a pus cadavrele, pe care apoi nu le-a mai acoperit cu pamant, ci cu placaj. Interesant este ca in cele doua cadavre au fost gasite in groapa respectiva de catre proprietarii casei din Bacau, insa acestia, inainte de a alerta Politia, le-au scos din locatia respectiva si le-au transferat intr-o magazie din curtea locuintei, de unde mai apoi au fost ridicate de catre anchetatori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.